európaiak vogmuk
  1.481.150.759 forint.*

vagy az aktuális árfolyam szerint 5.483.916 euro (mnb hivatalos euro devizaárfolyama, 2011. május 24.). szép summa még akkor is, ha ebből csak dzsudzsák balázs jobb lábát vehetnénk meg (ami még csak nem is a jobbik). de egy városvezetés számára is kellemes érzés, ha ekkora összeg melegítheti a zsebét és költheti fejlesztésekre (és fizethet belőle vmennyit a pártnak és a funkcionáriusainak is).

*a közelmúlt, a jelen és a közeli távoli jövő 4 beruházásáról van szó az említett példaösszegben (zagytározó, fő tér 1. és 2. üteme, balaton-part)

bár az eu-s pályázati pénzeket (is) elvileg csak az adott fejlesztésre lehet fordítani, és reméljük a legjobbakat, hogy a csaknem 1,5 milliárd forintnyi (a város önrésze nélkül számolva) támogatás minőségében (kreatívitásra már nem várok, ismerve a szenior játszótér tervét) is megjelenik majd a balaton-parton és a fő téren is. node...

ha a polgármester úrék ennyire szeretik pályázni és költeni az eu-s pénzeket, miért viszolyognak már évek óta a városházára kitenni az uniós lobogót?

elhiszem, ez némi frusztrációt és értékválságot okoz a hajdanvolt mondjnemetazeura-miépes polgármester úrnak, de attól még a törvény, törvény. akkor is, ha az nem a fülkékben fogant.

pl. úgy, ahogy spirituális testvér-városunk, debrecen is (ki)teszi. keszthely városának küldöttsége 2008 tavaszán utazott tanulmányi útra tapasztalatcserére a cívis városba, hogy az ottani jó példákat itthon is megvalósíthassák. egy zászlókihelyezést éhgyomorral, hirtelen felébresztve és a legnagyobb fideszes és emeszpés demagógiával sem tudnék jó példának nevezni, csak amolyan törvényi minimumnak. meg amolyan szimbólum is ez, hogy vhova tartozunk, vagymi. mint ahogy ezt a debreceni megyeházán sem átallják felvállalni. pláne, ha erre még törvény is kötelez bennünket.

 

az biztos, keszthely uniós pénzekből (is) épül, de a polgármester úr törvényt sértő módon talán nem oly büszke a forrás helyére. ez is csak amolyan szimbólum, a nem európai városvezetésé. de ez csak az én frusztrációm, igaz, törvényt nem sértek vele.

"és szóljon mindenkinek, aki lengeti"

KESZTHELY ép(p)ül

verbális ásónyomok a város testi-lelki épülésére

friss topikok

süti beállítások módosítása