765, 4, 3, 2, 1...

225711_190444657681719_6604831_n.jpg

A helyi sajtóban elhallgatott tények bemutatására, a városvezetői hibák felfedésére, a város értékeinek védelmére született a Keszthely ép(p)ül blog. Az elmúlt egy év alatt a polgármester és társai csak megerősítették, alkalmatlanok feladatuk ellátására: soha nem látott adóssággal, soha nem látott presztízsvesztéssel és soha nem látott kilátástalansággal várják a város 765. születésnapját.

Rengeteg megoldandó feladat, izgalmas hely és kreatív lehetőség van még Keszthelyen, amelyekről nem írtam, a számtalan kiaknázatlan és rosszult kihasznált értékeiről nem is beszélve. Azokról az értékekről, amelyeket az elmúlt 22 évben hagytunk elveszni, és amelyeket az elmúlt 2 évben minden eddiginél jobban elherdáltak a város vezetői.

Változás segíthet. De a változáshoz a városnak kell változnia, ha már a választott vezetőik nem tudnak. Mert az már kevés, ha nap mint nap morgunk, miközben átkelünk a vakító főtéren, vagy épp vegetáló vállalkozásunk iparűzési adóját fizetjük be, esetleg a vonyarci strandon sörözünk. Több kell ennél. Talán e blognál is.

"Mert sok van Keszthelyben, sokkal több, mint amennyi most látszik és amennyit sikerül kihozni belőle. És ez a baj. Nem a rezgő földű főtér és az olykor felszálló homokfelhő, hanem az évtizedek óta a városra ereszkedett szürke köd." Erről szólt a blogom, az én helyemről, Keszthelyről. A városért, amit drágán, de építenek, és ami még mindig ül.

KESZTHELY ép(p)ül

verbális ásónyomok a város testi-lelki épülésére

friss topikok

süti beállítások módosítása