12 kérdés

talán egy hely van, ahol a lakosság kérdést intézhet polgármesteréhez (a hivatalos fogadóórákon és a közmeghallgatásokon kívül), és azokra választ is kaphat a nyilvánosság előtt: a keszthelyi tv hétfőnként jelentkező fogadóóra című műsorában. havonta egyszer ruzsics ferenc is beszámol és válaszol, mi történt, vagy mi nem történt keszthelyen. sok kérdésem volt, elküldtem a szerkesztőknek. eredmény április 2-án, hétfőn este 20 órakor a keszthelyi tévében.

az alábbi kérdéseket tettem fel polgármester úrnak: 

- milyen vállalkozás- és fejlesztőbarát intézkedéseket tesz az önkormányzat a térség gazdasági beindításáért és a helyi munkanélküliség csökkentéséért?

- milyen jövőképet tud adni most a város a családot és egzisztenciát tervező keszthelyi fiataloknak?

- mikor épül meg az angolnás telepre tervezett, munkahelyeket teremtő szálloda?

- mi lesz a balaton-parti és a lovassy úti sportpályák sorsa?

- mikorra tervezik a területek beépítését?

- mekkora hasznot termel a városnak éves szinten a tanuszoda?

- nem hiányzik önnek a mozi keszthelyről? a szomszédos hévízé a vidék leglátogatottabb mozija, ez lehetett volna nálunk is.

- miért volt szükség a mozi megszüntetésére, amikor két utcával lejjebb a városi edzőterem is alkalmas lett volna a gimnáziumi testnevelés órák megtartására?

- a kertmozi helyén működtetett parkolóban átlagban 5-6 autó áll csúcsidőben is. mi értelme volt megszüntetni ezt a kulturális helyet is?

- a kultúra városának mondhatja-e magát keszthely, ha két év alatt két mozit is megszüntetett a városvezetés?

- a fővárosi és az 5. kerületi önkormányzat 1,8 milliárd forint uniós bírságot kaphat, mert a belváros-rehabilitációjuk (budapest szíve program) 2009-es közbeszerzésén csak egy magyar cég tudott megfelelni, ráadásul nagyon drágán. egyedül ez a cég, a reneszánsz kőfaragó zrt. indult és nyert (konzorciumban a közgéppel) a főtéri közbeszerzési kiíráson is. mi lesz, ha az európai bizottságnak a keszthelyi egyszemélyes verseny is szemet szúr, és százmilliós büntetést helyez kilátásba?

- a magyar zászlóval ellátott középületeinken az uniós zászlónak is kint kell lennie. a keszthelyi városházáról miért hiányzik évek óta az uniós lobogó, amikor ezt törvény is előírja?

ezekre várom a polgármesteri válaszokat bízva a keszthelyiek korrekt tájékoztatását szem előtt tartó felelős szerkesztői és városvezetői hozzáállásban. hétfőn este kiderül, lesz-e, és ha igen, milyen 12 válasz a 12 kérdésre.

KESZTHELY ép(p)ül

verbális ásónyomok a város testi-lelki épülésére

friss topikok

süti beállítások módosítása