hángérien sziti of kálcsör 3. - az otp autósmozi

a kertmoziban vesztettem el a szüzességem. ott éltem át életemben először, milyen egy igazi koncerten lenni. de leendő gyerekem nem azért néz majd rám hülyén évek múlva, mert az apja anno zizi labor koncerten volt (bár lehet, ezért is :) ), hanem mert nem tudja majd, milyen kertmoziról mesélek neki. mert parkoló lesz ott hamarosan.

talán már senki sem tudja pontosan, mióta van lakat a kertmozinkon. a korábban rendkívül népszerű "szabadtéri" ma már csak inkább nyűg a városnak, mint lehetőség. (és egyre több az elkártyázott érték, a mozi, az angolnás, a balaton-part) de most végre ez is megoldódott. a keszthelyi otp bankfiókja 7,5 millió forintért alakíttat ki 10 férőhelyes parkolót a kertmozi helyén. (bréking: csak a pontosság kedvéért, kb. 50 parkoló lesz, az otp 5öt ingyen kap, 10et pénzért, az ügyfelei használhatnak) a csányi-birodalom keszthelyi helytartói érthetően nehéz helyzetben vannak, jó pár hónapig szopóágra kerülnek a fő téri homokozás miatt, és még közel se látni a szebb jövőt. nadehogy egy újabb keszthelyi kulthelyet vessenek be sóval a magyar kultúra városának nevezett helyen, az gyerekek, irtózatos geciség arcátlanság.

10-15 év alatt nem volt képes egy városvezetés sem használható és hasznos megoldást találni e mindenféle téren központinak számító helynek. lehetett volna belőle akár egy retro kertmozi is mint echte balaton-parti kuriózum/unikum egy kellemes kávézóterasszal, élőzenével, pódiumbeszélgetésekkel, és máris eggyel több ok lett volna a partról felrántani az embereket. de nem kell ilyen a városnak. annak a városnak, amely büszke arra, hogy a környék legjobb és legnagyobb mozihelyiségét átépítette tornateremmé. annak a városnak, amely a 9 éve zajló múzeumok éjszakája sorozatban csak idén először tudta azt felmutatni, amit már az első évben illett volna.

lassan teljesen kipusztulnak a balaton mellett a kertmozik. tán jó lett volna, ha legalább a balaton fővárosában megmentik, vagy ha a kultúra magyar városában kitalálnak vmit a parkoló helyett. de a város épül(get). a városvezetők és a honlapok szerint biztos, csak nem tudni mivé és hová. ahogy azt sem tudni, ki fog itt maradni, meg miért egyáltalán, ha semmi sem marad.

de ha már parkolót építetek, akkor legalább este legyen ott autósmozi. igaz, böszmén és bambán nézni keszthelyen nincs szükség egy mozira sem.

 szóljon a dal a kultúra városát (le)építőinek, és mindenkinek, aki szereti

KESZTHELY ép(p)ül

verbális ásónyomok a város testi-lelki épülésére

friss topikok

süti beállítások módosítása